Kunst en cultuur

De Achterhoek staat vol met kastelen. Imposante bouwwerken die geweldig tot hun recht komen in de uitgestrekte coulisselandschappen. De meeste kastelen zijn bovendien niet alleen van buiten te bewonderen, maar ook van binnen te bezichtigen. Tip: volg ook zeker de mooie Zes kastelen fietsroute!

Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

Je wordt hier gastvriendelijk ontvangen door de vrijwilligers die werkzaam zijn in het museum. Volg een leerzame rondleiding en ga daarna lekker op het terras zitten met een kop koffie en een taartje.
Houtzaagmolen Agneta

Houtzaagmolen Agneta

Op zaterdagen geven de molenaars je hier graag een leuke rondleiding. Als de wind hard genoeg waait wordt er op deze dagen ook op windkracht hout gezaagd. De molen is gevestigd in Ruurlo.
Museum MORE

Museum MORE

Dit prachtige 14e eeuwse kasteel is hét monumentale thuis van Carel Willink. Ook wel bekend als een van de grootste Nederlandse schilders van de vorige eeuw.
Kasteel Vorden

Kasteel Vorden

Mis dit prachtige kasteel niet. Het is een van de weinige kastelen die nog bewoond (én toegankelijk voor publiek) is. Volg een audiotour waarin de huidige bewoners korte en interessante verhalen vertellen.
Kasteel Warmelo

Kasteel Warmelo

Je vindt dit eeuwenoude landgoed op een schitterende locatie in Diepenheim. Ieder jaar worden er in de grote tuinen ook prachtige zandsculpturen tentoongesteld. Zeker leuk om hier een kijkje te nemen!
Kasteel Twickel

Kasteel Twickel

Dit imposante kasteel is omringd door een grote schitterende tuin. Een heerlijke plek om te wandelen! Ook vind je hier een kleine winkel waar je leuke streekproducten kunt halen.