Ontdek de Achterhoek en Twente met het hele gezin

Omgeving

Voor alle kinderen tot en met 11 jaar is er in de omgeving van Camping Den Blanken genoeg leuks te doen. Lekker lokaal of meer algemeen: hier vindt u de leukste activiteiten uit de Achterhoek en Twente op een rijtje!

Brandweermuseum Borculo
Sterrenwacht Phoenix

“Op de grens van de Achterhoek en Twente beleeft u met het hele gezin een heerlijke vakantie vol leuke activiteiten.”

Actief

Klim en klauter er met het hele gezin op los bij Klimbos Achterhoek in Ruurlo of bezoek het blote voeten pad bij Erve Brooks in Gelselaar. Op 15 minuten rijden van de camping vindt u Hof van Eckberge in Eibergen. Met een kinderboerderij en een binnenspeeltuin is er voor de kinderen genoeg te ontdekken! Verder leent de omgeving zich perfect om met uw gezin te wandelen of te fietsen. De VVV Hartje Achterhoek en Achterhoek.nl heeft speciale kinderroutes uitgezet voor jonge kids.

Educatief

Duik spelenderwijs terug in de tijd met het hele gezin. Bezoek vestingstad Groenlo en volg een spannende speurtocht langs kanonnen en stadswallen. Volg een puzzelroute door het Brandweermuseum of ontdek de fascinerende wereld van fossielen en mineralen in het Kristalmuseum, beiden te bezoeken in Borculo.

Speelplezier bij Erve Brooks

Natuur

Wilt u samen met uw gezin genieten van de natuur in de Achterhoek en Twente? Maak een mooie boswandeling en duik in één van de vele recreatieplassen. Of bezoek Sterrenwacht Phoenix in Lochem en ontdek alles over sterren, planeten en het heelal. In de buurt zijn er genoeg vismogelijkheden. Gooi samen met uw kinderen een hengel uit in de nabijgelegen Schipbeek of iets verderop in rivier de Berkel.

Eten & drinken

Ga langs bij IJsboerderij ’t Dommerholt in Borculo en ontdek hoe koeien worden gemolken, waarna u uw vingers aflikt bij een ambachtelijk gemaakt boerenijsje. Smikkel verder van een heerlijke pannenkoek bij Pannenkoekenboerderij de Heikamp in Ruurlo. Gemaakt met graan van eigen bodem! Als u liever een dagje thuisblijft, kunt u voor een smakelijke hap altijd terecht bij restaurant De Hoeve op Camping Den Blanken.

Bezoek de websites van VVV hartje Achterhoek of VVV Hof van Twente voor meer activiteiten in de omgeving.