Beleef de Achterhoek en Twente op hun best

Omgeving

In de omgeving van Camping Den Blanken is veel te zien en te doen. Op de grens van Gelderland en Overijssel beleef je de Achterhoek en Twente sportief op de fiets of tijdens een mooie wandeling. Bekijk één van de vele oude kastelen, shop een dagje in Zutphen, geniet van de ongerepte natuur of bezoek een traditioneel oogstfeest. Hieronder vindt u de leukste activiteiten en bezienswaardigheden op een rijtje!

Omgeving 50 plus
Omgeving 50 plus

“Al het moois van de Achterhoek en Twente zien, doen en beleven?
Daar is geen vakantie lang genoeg voor!”

Sportief

De Achterhoek is uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland! Bij de receptie kunt u terecht voor diverse knooppuntroutes. Maak een bijzondere tocht door de omgeving, bezoek verschillende lokale wijngaarden en ontmoet bevlogen wijnbouwers. Of kies uw eigen route door De Achterhoek en neem een vleugje Twente mee. De route leidt u langs bossen, kastelen, riviertjes, pittoreske dorpjes en historische stadjes. Of bewandel één van de bijzondere wandelroutes, loop over mooie kerkenpaden en door het typische heidelandschap.

Rondom Camping Den Blanken zijn er genoeg mogelijkheden om te vissen. Gooi uw hengel uit in de nabijgelegen Schipbeek, een zijstroom van rivier de IJssel, of iets verderop in rivier de Berkel.

Natuur

Met natuurgebied het Needse Achterveld in de achtertuin van Camping Den Blanken kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. In de zomermaanden lopen hier paarden en runderen vrij rond. Bewonder tijdens een wandeling de weilanden en bermen vol wilde bloemen. Beleef de Zes kastelen fietsroute of bewandel het Geologisch Natuurpad Needse Berg. Met de informatiepanelen komt u alles te weten over de typisch natuur van Twente.

Omgeving 50 plus

Lekker eten & drinken

Vakantie betekent genieten, bijvoorbeeld van een uitgebreid diner. U hoeft niet ver te zoeken: op het terrein van Camping Den Blanken vindt u Restaurant De Hoeve. Het staat bekend om de gezelligheid, huislijkheid én goede verhouding in prijs en kwaliteit. Van een verse soep tot de heerlijke huisgemaakte spareribs, en van een salade tot een steenovenpizza.
Kom gerust eens langs voor een hapje, drankje of uitgebreid driegangenmenu.

Loopt het water u al in de mond? Bekijk de menukaart.

Kunst & Cultuur

Cultuurliefhebbers opgelet! In de Achterhoek kijkt u uw ogen uit. Breng een bezoekje aan het dorpje Diepenheim waar veel kunstateliers te vinden zijn. Reis terug in de tijd en stap de oude houtzaagmolen Agneta in Ruurlo binnen. Of bezoek het boerderijmuseum De Lebbenbrugge in Borculo. In Vorden staan acht eeuwenoude kastelen die zeker het bewonderen waard zijn.

Winkelen

Stap in de auto en binnen een half uurtje bent u in steden als Winterswijk, Zutphen, Hengelo en Enschede. Tijd voor een gezellig dagje winkelen! Struin langs de etalages, stap binnen bij de leukste winkels en ontdek bijzondere boetiekjes.

Typisch Twents

Neede staat bekend als enige echte jamdorp. Jaarlijks wordt in augustus de Nationale Jammarkt georganiseerd. Dat wordt smikkelen! Verder worden er rondom Camping Den Blanken regelmatig traditionele oogstfeesten gehouden. Wilt u meteen proeven op z’n Achterhoeks? Een tip: bestel bij de lokale bakker een krentenwegge of kozak. U likt uw vingers erbij af!

Bezoek de websites Achterhoek.nl en VVV Hof van Twente voor meer activiteiten in de omgeving.